Alpha-h ingrediënten

Alpha-H kiest voor actieve ingrediënten waardoor u uw huid snel ziet opknappen! Vooral acne en anti-aging zijn huiddoelen die veel succes hebben met de producten van Alpha-H. Dat komt vooral door de werking van het ingrediënt glycol waar Alpha-H zich in gespecialiseerd heeft. Liquid Gold met 5% glycol was 25 jaar geleden toen het uitgebracht werd, een revolutie! Naast glycol gebruikt Alpha-H vooral natuurlijke ingrediënten zoals hamamelis, tea tree, squalane enz. Ook plantaardige oliën worden veel toegepast. Kortom, van Alpha-H huidverzorging kunt u veel verwachten!

A

Allantoïne

verbetert de huidvernieuwing en bevordert de genezing van de huid. Allantoïne heeft een licht exfoliërende werking, waardoor het teveel aan dode huidcellen wordt verminderd. Allantoïne heeft ook als eigenschap dat het de tussencelstof tussen de huidcellen hydrateert, waardoor de huid vol en gehydrateerd blijft. Ook versterkt het hiermee de huidbarrière. Tot slot heeft Allantoïne een kalmerende werking op de huid.

Aloë Vera

werkt verzachtend en kalmerend op de huid. Het zit vol vitamine A, C en E, welke belangrijke antioxidanten zijn die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Aloë Vera verkoelt en hydrateert de huid intensief. Het vermindert bovendien jeuk en irritatie, wat perfect is bij acne, eczeem, insectenbeten en andere huiduitslag. Tot slot heeft Aloë Vera ook een antibacteriële en schimmeldodende werking.

Arnica Montana (valkruid)

is een plantje wat in droge gebieden voorkomt. De werking van Arnica op de huid is genezend, desinfecterend en ontstekingsremmend. Arnica wordt vaak ingezet om de huid te laten herstellen en is ook zeer geschikt bij bloeduitstortingen, gevoelige huiden en acne.

Acetyl tetrapeptide-5 (een peptide)

een synthetische peptide die een kalmerende, hydraterende werking heeft op de huid. Acetyl tetrapeptide-5 zorgt ervoor dat de huid steviger wordt. Dit komt doordat dit ingredient het glycatieproces van de huid onderbreekt. Bij glycatie “versuikert” de huid als het ware. Glycatiesuikers zetten zich vast op het huideigen collageen en elastine, waardoor deze verharden en beschadigen. Dit resulteert in een slappere huid met minder volume en meer rimpeltjes. Peptiden helpen het glycatieproces te remmen.

Avocado-olie

bevat vitamine E en polyfonelen. Dit zijn antioxidanten die de huid kalmeren en beschermen tegen schadelijke invloeden van vrije radicalen. Ook is avocado-olie geschikt voor een acnehuid doordat de vetzuren in deze olie ervoor zorgen dat de talgaanmaak wordt gereguleerd.

Amandelolie

zit vol antioxidanten, vetzuren en plantensterolen. Het is een hydraterende olie, die de huid weer zacht en soepel maakt. Werkt ook goed tegen eczeem en voor het verwijderen van make-up.

Axolight

is een enzym wat wordt gewonnen uit algen. Het helpt pigment te verlichten en de huid te egaliseren.

B

Bentoniet klei

deze kleisoort is samengesteld uit vulkanische as en heeft een sterk absorberende werking van vocht en talg. Ideaal dus voor een vette of onzuivere huid.

Bijenwas (Cera alba)

is een natuurlijke stof die door bijen wordt geproduceerd om honingraten van te maken. Het wordt in cosmetica gebruikt als verdikkingsmiddel en om een beschermend laagje op de huid te leggen. Geschikt voor een beschadigde of droge huid, waarvan de barrièrefunctie is verstoort.

C

Cera microcristallina

is een minerale olie met een vergelijkbare eigenschap als paraffine. Het legt een beschermend laagje op de huid en gaat verdamping van vocht tegen. Wordt vaak gebruikt in lipverzorgingsproducten.

Cureberry

wordt gewonnen uit de bladeren van de blauwe bosbes. Het is een antioxidant en beschermt bovendien tegen blauw licht. Het remt de afbraak van collageen en elastine.

Chronodyn

is een peptide die gewonnen wordt uit algen. Het geeft de afgifte van calcium en ATP (adenosinetrifosfaat) een boost. Dit zijn de twee belangrijkste energieleveranciers van onze huidcellen.

D

Duindoornolie

is rijk aan vetzuren, antioxidanten en helpt zonschade aan de huid te verminderen.

Druivenpitolie

is rijk aan antioxidanten en essentiële vetzuren. Werkt genezend, kalmerend en voedend op een beschadigde huid.

Diamantpoeder

scrubt de huid lichtjes en de reflecterende deeltjes zorgen voor een frisse uitstraling van de huid.

E

Eucalyptus

heeft een ontstekingsremmende en antiseptische werking op de huid.

F

Ferulic acid (hydroxycinnamic acid):

ook wel Ferulinezuur genoemd, is een zeer krachtig antioxidant. Ferulinezuur vermindert de schade die vrije radicalen toebrengen aan de huid en helpt daarmee het huidverouderingsproces te vertragen. Het vermindert fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.

G

Gluconolactone

verbetert de structuur van de huid doordat het een zuur is. Het heeft eigenlijk de werking van glycolzuur, zonder te irriteren. Het is geschikt om dagelijks te gebruiken. Gluconolactone hydrateert de huid intensief en stimuleert de celvernieuwing.

Glycolzuur

Glycolzuur is een alfahydroxyzuur (AHA) en wordt gewonnen uit fruit. Het zuur heeft een hele kleine moleculaire structuur, waardoor het diep in de huid kan doordringen. Glycolzuur stimuleert de celvernieuwing en exfolieërt. Dit betekent dat het teveel aan dode huidcellen wordt opgelost. Het egaliseert de huidskleur, verlicht pigment en maakt de huid zachter en strakker. Bovendien hydrateert glycolzuur de huid ook en vermindert het fijne lijntjes.

H

Hilurlip

is een samengesteld ingrediënt met twee actieve onderdelen; hyaluronzuur en tripeptide-1. Hilurlip is ontwikkeld door het Spaanse Lipotec voor de verzorging van lippen. Het heeft een hydraterende en beschermende functie. Daarnaast geeft Hilurlip een “plumping” effect aan de lippen. Dit komt door het ingrediënt Sodium Hyaluronate, wat hylaruonzuurzout is en een soort kleine “sponsjes” zijn die water vasthouden in de huid. Tripeptide-1 kalmeert, herstelt en beschermt tegen vrije radicalen. Bovendien stimuleert het de aanmaak van collageen elastine, die stevigheid aan de huid geven.

Hamamelis (toverhazelaar)

vermindert roodheid en heeft een kalmerende werking. Hamamelis heeft bovendien een ontstekingsremmende werking en fungeert als antioxidant.

J

Jojoba olie

wordt gewonnen uit de zaden van de Jojobastruik. Het zit in cosmetica vanwege de grote hoeveelheid plantaardige vetzuren. De textuur van jojoba olie is hetzelfde als die van de talg op de huid. Hierdoor herkent ons lichaam deze olie als “lichaamseigen” en treden er geen allergieën op. Vanwege de olie zit dit product vaak in producten voor de droge huid.

K

Koperpeptiden (Copper peptides)

bevordert de wondgenezing en zorgt voor een mooiere littekenvorming. Daarnaast hebben koperpeptiden een antibacteriële werking.

Komkommer

werkt kalmerend en ruikt heerlijk fris. Het zorgt ervoor dat de huid verkoeld wordt en roodheden/zwellingen verminderen. Zeer geschikt voor een geïrriteerde, rode huid (denk bijvoorbeeld aan de zonverbrande huid).

Kamille

heeft een zeer kalmerende werking op de huid. Zeer geschikt bij ontstekingen en huidirritatie.

L

Lavendelolie

heeft een bacteriedodende werking en zit boordevol antioxidanten. Het wordt daarom ingezet bij zowel producten tegen acne als huidveroudering. Het heeft een sterke, heerlijke geur.

M

Melkzuur (lactic acid)

wordt verkregen uit het zuur van melk en werkt ongeveer net zoals glycolzuur. Het verschil is dat melkzuur een grotere moleculaire structuur heeft, waardoor het langzamer werkt dan glycolzuur. Het werkt pigmentverlichtend, egaliserend en exfoliërend. Bovendien hydrateert melkzuur de huid en stimuleert het de celvernieuwing, wat perfect is voor anti-aging.

Macadamia-olie

is een olie die gewonnen wordt uit macadamianoten. De olie werkt genezend en hydraterend. Wordt makkelijk opgenomen door de huid en helpt de barrièrefunctie te versterken.

Menthol

werkt verkoelend en werkt licht verdovend op de huid. Helpt jeuk te verlichten en is daarom ook zeer geschikt bij acne of insectenbeten.

O

Olijfolie

is zeer rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E en polyfenolen. Ze beschermen de huid tegen vrije radicalen. Ook helpt olijfolie beschadigde huid te herstellen en verzorgt het de huid.

P

Patchh2o

is een biopolymeren complex op basis van hyaluronzuur, glycerine, ureum, alginaat en Pullulan. Het legt een beschermlaagje op de huid, wat verdamping van te veel vocht voorkomt. Daarnaast bevat het ingrediënten die juist vocht binden in de huid, zoals hyaluronzuur en ureum.

Pollusshield (polymeer)

bindt zware metalen en verwijdert ze. Het legt een soort schild over de huid wat de opbouw van giftige stoffen voorkomt. Het zorgt ervoor dat vervuilde lucht de huid niet kan binnendringen en helpt schadelijke stoffen in de huid af te voeren. Het is klinisch bewezen dat Pollushield wel 6 uur voor 74-97% bescherming biedt tegen luchtvervuiling.

Panthenol (provitamine B5)

wordt verkregen uit vitamine B5. Het werkt kalmerend en vermindert roodheden. Het verbetert de barrièrefunctie van de huid.

R

Regu-cea

is een gecombineerd ingrediënt, wat bestaat uit linoleenzuur, palmitoyl peptiden en gerst. Het werkt zeer goed op het verminderen van roodheid en zichtbare haarvaatjes.

S

Soja olie

is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de sojabonen. Soja olie is samengesteld uit verschillende mono-, di- en triglycerides, dit zijn plantaardige vetzuren.

Shea Butter (Butyrospermum parkii)

wordt gewonnen uit de vruchtenzaden van de Sheaboom. Shea butter is olieachtig en zit vol met antioxidanten. Het wordt in cosmetica gebruikt als vettoevoeger en daarom gebruikt in producten tegen de droge huid.

Salicylzuur

is een beta-hydroxyzuur (BHA). Het is een exfoliant wat op de hoornlaag van de huid werkt. Dit betekent dat het de bovenste laag van de huid (hoornlaag) dunner maakt en daarmee verstoppingen van de talgklieren voorkomt. Bovendien werkt salicylzuur talg oplossend en dringt tot in de poriën door, om het teveel aan talg op te lossen. Het effect is dat de huid minder glanzend en vet zal zijn en comedonen zullen verminderen.

T

Tarwekiemolie

wordt gewonnen uit de zaden van tarwekiemen. De olie zit vaak in cosmetica.

Tea Tree

(melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil): heeft een bacterie-, parasiet- én schimmeldodende werking. Bovendien werkt tea tree ontstekingsremmend, wat het uitermate geschikt maakt in producten tegen acne.

Tijm

werkt antibacterieel en is bovendien een antioxidant. Verbetert de weerstand van de huid en werkt ook goed bij acne.

V

Vitamine A (retinoïden)

Er zijn verschillende soorten retinoïden. Ze worden veelvuldig ingezet in cosmetica tegen acne en huidveroudering. Retinoïden die in Alpha-H producten zijn te vinden zijn : retinyl palmitate, retinyl propionate, hydroxypinacolone retinoïde. Retinoiden hebben verschillende effecten op de huid. Sommige soorten zijn meer geschikt voor anti-aging, omdat ze de collageenproductie stimuleren en daarmee fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ook helpen deze vormen van retinoïden om zonschade van de huid te verlichten en de huid licht te exfoliëren. Het resultaat is een strakkere huid met een egale teint en gezonde glans. Maar ook helpen retinoiden goed tegen acne. Voorbeelden voor de behandeling van acne zijn adapaleen, tretinoïne en isotretinoïne. Deze ingrediënten zijn zeer effectief, omdat ze de hoornlaag van de huid verdunnen en de genezing van de huid bevorderen.

Vitamine B3 (niacinamide)

is een allerkunner voor de huid. Niacinamide vermindert roodheid, onzuiverheden en pigmentvlekken. Maar het heeft ook hele goede anti-aging effecten, zoals het intensief hydrateren van de huid en het verlichten van pigment. Ondanks de ontstekingsremmende en depigmenterende werking, wordt niacinamide toch niet geclassificeerd als exfoliant.

Vitamine E (tocopheryl acetate)

is een antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen (invloeden die huidveroudering versnellen). Vitamine e heeft een verzorgende, kalmerende werking op de huid en kan in combinatie met vitamine c ook zonschade verminderen. Het zorgt er bovendien voor dat je minder snel verbrandt en dat de huid sneller geneest.

W

Witte klei (kaolin)

heeft werkt bacterie- en schimmeldodend. Daarnaast kan het overtollig talg en olie van de huid opnemen, waardoor witte klei uitermate geschikt is voor een vette huid.

Wortelolie

is van nature rijk aan bètacaroteen, vitamine B, C, E en F én mineralen en vetzuren. Het heeft een verlichtende werking op pigmentvlekken, door de natuurlijke afscheiding van pigment te stimuleren.

1 t/m 9

24 karaats goudvlokjes

werken ontstekingsremmend, verminderen roodheid en lichten de huid op.